Duona – maisto produktas Nr. 1 visame pasaulyje. Kiekviena tauta žino daugybę tik jai būdingų duonos kepimo būdų, o kiekvienoje šalyje naudojamos tipiškos miltų ir javų rūšys. Daugiausia duonos rūšių yra Vokietijoje. Čia gaji iš senovės atėjusi duonos vartojimo kultūra, tad niekas nesistebi tuo, kad pastaruoju metu duonos kepimas vokiečių virtuvėse išgyvena tikrą atgimimą.

Ko gero, kad sunkiai atrastume žmogų, kuris visai nevalgo duonos. Ji gali būti daugiau sotumo suteikiantis priedas prie pagrindinių patiekalų arba jau kone atskiras patiekalas su ja pasigaminus gardžių sumuštinukų, o gal net ir puikus užkandis pasikepus duonos ir ištrynus ją druska ir česnaku. Duonos vartojimo galimybių begalės. Kaip ir pačių duonos rūšių. Būtent apie duonos gamybos subtilybes ir perskaičiau paskutinėje knygoje. Kažin ar man užteks ryžto išmėginti visus tenai siūlomus dalykus, pavyzdžiui, laukinių mielių gamybą, bet kai ką manau, visgi pritaikysiu ir savo namuose. Juk pačiam išsikepti šviežios duonos, nuo kurios pakvimpa visi namai, išties nuostabus jausmas. O ir kūrybiškumo skatinimas taip pat neblogas.

Knygos autorė – Vokietijoje žinoma tinklaraštininkė, taigi kas norėsit plačiau pasidomėti jos kūryba, galėsit atsiversti jos interneto puslapį.

192 puslapiai, vertė Snieguolė Vingienė

Šaltiniai: paveikslėlis – www.knyguklubas.lt, ištrauka – Valesa Schell – Duonos kepimo kursas: lengva pradžia – kelias į profesionalumą

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus (#3)