Daugybę metų stebėjausi, kokie įvairūs žmonės ima ir pradeda gaminti maistą. Tikriausiai pamanysite, kad tai dvidešimtmečiai studentai, tačiau taip nėra. Tai vaikai, paaugliai, vidutinio amžiaus žmonės, pensininkai, vyrai, moterys, vieniši, susituokę, darbininkai ir aukštuomenės atstovai – patys įvairiausi žmonės, dėl kokios nors priežasties priversti gamintis valgį. Vienas dalykas, kurį nuolat girdžiu kalbėdamasis su tais, kurie atrado maisto gaminimą, tarkime, trisdešimtmečiais, yra tas, kad jie gailisi nepradėję to anksčiau. Na, štai jums galimybė!

Džiaugiuosi, kad turėjau progą perskaityti dar vieną Jamie Oliver knygą. Panašu, kad jau rimtai užsikabinau ir nenurimsiu, kol perskaitysiu visas, kurias rasiu lietuvių kalba, nes… Jos gerina nuotaiką, gausina žinių bagažą ir įkvepia gaminti.

Šiose knygose be receptų gausos į akis krinta dar vienas dalykas – tai labai ryškus Jamie Oliver braižas. Receptuose ingredientų sąrašas ir gaminimo eiga pateikiami savitu stiliumi. Neretai įterpiama trumputė recepto atsiradimo istorija, siūloma kaip elgtis, kad patiekalas puikiai pavyktų ir… Apstu šmaikščių frazių, kurios išties pagyvina knygą, net jei nėra tradicinis dalykas tokio pobūdžio knygose. Tačiau knyga nuo to netampa neinformatyvi. Ją išties pravartu turėti savo namuose ir prireikus atsiversti, nes kur jau kur, bet virš 400 puslapių apimties knygoje tikrai atsiras receptų, kuriuos norėsis išmėginti. Be saldžių ir nesaldžių patiekalų receptų knygoje taip pat aprašomi įvairūs ingredientai, pateikiami kiti gaminant maistą naudingi patarimai.

Apibendrinant galima teigti, kad išsami ir gausiai nuotraukomis iliustruota Jamie Oliver knyga Gimęs gaminti: Jamie Oliverio virtuvės paslaptys tikrai šaunus atradimas mėgstantiems sukiotis virtuvėje.

448 puslapiai, vertė Viktorija Labuckienė

Šaltiniai: nuotrauka – www.knyguklubas.lt, ištrauka – Jamie Oliver – Gimęs gaminti: Jamie Oliverio virtuvės paslaptys

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus (#5)