Tortas su braškėmis ar persikais, pyragas su slyvomis, obuoliais ar kriaušėmis visada bus šviežias ir tokio saldumo, kokio norite! Keptos kriaušės su šokoladu padažu, bananai su ledais, obuoliai su riešutų įdaru ar persikai su bri sūriu nepaliks abejingų mėgstančių vaisių desertus. O atsispirti burnoje tirpstantiems vafliams, morengams, suflė bus tikrai sunku. Ieškantys sveikesnių desertų galės pasirinkti tuos, kurie gaminami su avižiniais dribsniais, džiovintais vaisiais, riešutais, grikių ar kukurūzų miltais. Visus šiuos receptus ir daug kitų rasite knygoje!

Ne už kalnų viena iš didžiųjų metų švenčių – Šv. Kalėdos. Diena, kai susiburiame kartu su artimaisiais žmonėmis ir dalijamės šiluma, dėmesiu vienas kitam ir, žinoma, įvairiomis dovanomis.

Pastarosios šventės proga aš gavau nuostabią išankstinę dovaną – receptų knygą. Knygoje, kurią aš gavau dovanų ir kurią visai netrukus po jos gavimo perskaičiau, yra netgi 365 nuostabiausių desertų receptų! Sužinome kaip pagaminti gausybę gardžiausių desertų – bandelių, gėrimų, kremų, ledų, pyragų, pyragaičių, pudingų, saldainių, sausainių, tortų, vaisių ir uogų desertų, želių, panakotų, putėsių bei kitų kepinių ir desertų. Receptai labai įvairūs – knygoje jų gausu nuo pačių paprasčiausių, kuriuose pateiktų patiekalų gamybai reikalingi kiekvienuose namuose randami produktai, iki kur kas sudėtingesnių, reikalaujančių papildomo pusvalandžio benardant po parduotuvių lentynas ir ieškant reikiamų produktų.

Knyga yra įkvepianti kūrybai ir labai spalvinga – vienų ar kitų patiekalų nuotraukos vaizduojamos per visą knygą, taigi kur kas lengviau orientuotis kaip turėtų atrodyti galutinis rezultatas. Be to, ji suskirstyta į visus 12 metų mėnesių tarsi leidžiant suprasti, kad virtuvėje gaminant desertus yra ką veikti visus metus. O 365 desertų receptai, esantys knygoje, tai tik patvirtina.

304 puslapiai

Šaltiniai: ištrauka – Irina Koscelkovienė, Inga Pupelienė, Ernesta Trečiokienė – Desertai. 365 receptai

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus