Šį kartą nusprendžiau pasigaminti gaivų daržovių ir uogų pieno kokteilį.

Dažniausiai pieno kokteilius gaminu produktus dėdama iš akies, nesižvalgydama į jokį receptą (o galima ir žvalgytis – kaip kam smagiau, norisi ar reikia!), tai taip ir šįsyk nutiko, tik įsidėmėjau, kiek ko dedu, kad galėčiau parašyti įrašiuką tinklaraščiui.

Na, ir ką… Buvo puiki proga kūrybiškai panaudoti turimas šaldytas uogas ir daržovių džemus. Taigi ko dėjau (apytikriai 2 porcijoms – čia jau priklauso į kokios talpos stiklines išpilstysite kokteilį, mūsiškės po 200 ml):


500 ml pieno
2 arbatiniai šaukšteliai šaldytų juodųjų serbentų
2 arbatiniai šaukšteliai cukinijų džemo su citrina
2 arbatiniai šaukšteliai morkų ir citrinų džemo
Cukraus pagal skonį (dėjau gal kokius 2 arbatinius šaukštelius)

Į plaktuvą įpyliau 500 ml pieno, sudėjau serbentus, abiejų rūšių džemus ir gerai išplakiau. Po to paragavau, pagal skonį papildomai įdėjau cukraus ir dar šiek tiek paplakiau.

Na, ir netrukus mėgavomės gaiviu, labai įdomaus skonio daržovių ir uogų pieno kokteiliu. Kažin ar kas atspėtų iš ko jis pagamintas, jei nežinotų ingredientų?!

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus