Jeigu susigundysite pasaldinti savo gyvenimą mažyčiu desertu, kurio receptą rasite šioje knygoje, jums prireiks bent kelių dažniausiai konditerijoje naudojamų produktų. Gardžių keksiukų ir kitokių biskvitinių kepinių neiškepsite be miltų, sviesto, cukraus ar kiaušinių, o gamindami sluoksniuotus desertus greičiausiai neapsieisite be grietinėlės ar šviežių nebrandintų sūrių. Žinoma, negalima pamiršti ir įvairiausių priedų: vaisių, uogų, kvapnių džemų, karamelės ar šokolado. Pateikiu trumpus produktų aprašymus: į ką derėtų atkreipti dėmesį juos renkantis, kaip nepadauginti, nepamažinti ir nepatirti virtuvėje nesėkmių.

Nuostabiausiai spalvinga ir apetitą sužadinanti knyga šį kartą pateko į mano rankas. Prisipažinsiu, kad renkantis knygas bibliotekoje dažnai tenka skubėti, tai žinodama tematiką, kuri tuo metu domina, aš galiu apie namo parsineštų knygų turinį galvoti šiek tiek kitaip nei po to išaiškėja jau pradėjus skaityti. Tai taip nutiko ir šįsyk, kai pasičiupusi knygą apie mažus užkandžius, greitai supratau, kad visgi nesaldžių vieno kąsnio sumuštinukų receptų joje neatrasiu, nors ir tikėjausi. Kita vertus nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

Eglės Petronienės knygoje Maži. Gražūs. Skanūs. Desertai jūsų teminėms šventėms pateikiami mažulyčių saldumynų receptai atrodo tokie smagiai gaminami, o gardėsiai tokie dailūs ir skanūs, kad tik ir knieti tučtuojau ką nors išmėginti pasigaminti pačiam. Vienus pavyks pasigaminti iš namie turimų produktų, o štai kitiems gali reikėti ir daugiau papildomų.

Knygoje išties daug įvairiausių saldumynų receptų, kurie suskirstyti į devynis, labai poetiškai pavadintus skyrius, tad kiekvienas smalyžius ar šventę rengiantis žmogus atras, kas jam labiausiai patinka.

192 puslapiai

Šaltiniai: paveikslėlis - www.knygos.lt, ištrauka - Eglės Petronienė – Maži. Gražūs. Skanūs. Desertai jūsų teminėms šventėms

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus