7560a4Šis įrašas, kurį netrukus perskaitysite, gimė labai juokingomis aplinkybėmis. Nutariau šiandien vakarop trumpai po miestą pasivaikščioti. Galvojau įkvėpsiu gryno oro ir grįšiu namo. Taip ir padariau. Tiesa, tuo pačiu jums naujos medžiagos parnešiau. Apie vėliavas.

Kaip žinote, šiandien Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena ir gyventojai turi savo namus papuošti vėliavomis. Nusižengusiems taisyklei gresia bauda nuo 20-60 litų*.

Ir štai aš išlendu į lauką. Pradedu eiti, kur akys veda. Vienoj pusėj gatvės valstybinė vėliava švyst, kitoj – švyst. Tik dzingt man į galvą: „Ha ha, paskaičiuosiu kiek vaikštinėdama jų atrasiu.“ O kad būtų dar įdomiau, nutariau skaičiuoti ir laiką.  Kągi…

Vaikščiojau 17 minučių, pakeliui radau 28 Lietuvos vėliavas. Taigi, vadinasi vidutiniškai per 36 sekundes po vieną. Tiesa, neįskaičiavau kitokių pasitaikiusių vėliavų. Ant policijos automobilio kabėjo mažas egzempliorius (tokių ypač pagausėja, kai mūsų šalies krepšinio komanda dalyvauja tarptautinėse varžybose), praėjau pro Kinijos Liaudies Respublikos Ambasadą, kur puikavosi jų vėliava, viešbutis „Algirdas City Hotels“ taip pat turėjo saviškę (ne Lietuvos).

Žodžiu, įvairiausių vėliavų nors vežimu vežk. O gal tik man taip pasisekė.

Šaltiniai: nuotrauka – http://kauno.diena.lt, * – M-1 informacija.

Tekstą parengė Ligita iš „Ligi Dangaus“