2005578_highVyrai, sukluskit… Rudenį jūsų laukia didžiulė šventė. Pirmąjį lapkričio šeštadienį švenčiama Tarptautinė Vyrų diena.

O kolkas švenčiam mes, moterys. Hei, bendražygės, nosis aukštyn!

Jeigu iš tiesų, dar nė sykio gyvenime nešvenčiau Kovo 8-osios. Kokia aš bloga ir nepareiginga. O ką gi man daryt… Jau ir taip ne kartą sulaukiau palyginimų, kad esu kaip vyras.  Nežinau ar dėl išvaizdos, ar dėl charakterio. Velniop svarstymus, šiandien aš moteris.

Gvazdikų, rožių ar tulpių negausiu (o gal?), tačiau pasidarysiu makiažą ir važiuodama troleibusu koketiškai šypsosiuos. Hm, gal sutiksiu tą vienintelį, kuris man kris po kojomis? Gerai gerai, juokauju. Svarbu visi kultūringai nuvažiuosim iki reikiamos vietos ir puiku.

Tiesa, iš pašalinių ir artimųjų esu girdėjusi kalbų, kad vyrams daugiau leidžiama. Jie naktiniame klube gali siaust lyg pamišėliai ir visvien neatrodys taip kvailai, kaip lygiai tą patį darydama moteris. Gi moteris turi būti tvarkingai susišukavusi, nesidarkyti. Gali darkytis, bet nuomonės sulauks ne kokios. O štai vyrą gali net ir pagirti: „Koks tu kietas! Gerai pavarei.“

Dar iš vieno žmogaus, kurio labai nemyliu, sulaukiau tokio pareiškimo – vyrai viską gali gyvenime pasiekt talentu, o moterys ne. Jos turi susidėt su turtingu vyru. Nėra jokios kitos galimybės. Nei pastumsi, nei patrauksi. Brr, nekenčiu, kai šitaip kalbama – nepaliekant pasirinkimo laisvės.

Nors gal… Beprotiškai noriu sutaikyti Artūrą su Fredžiu ir niekaip nesiseka (įsivaizduoju mielą viziją – eina petis į petį draugiškai pasitrankydami ir didvyriškai šneka: „O brol…“, „O taip, brol…“). Sakytum užkirsti visi keliai. Nemėgstu užkirstų kelių. Nemėgstu.  NE-MĖG-STU. Kodėl pasaulis negali būt įvairiaspalvis kaip šypseną kelianti vaivorykštė? Kodėl negali būt… Margas? Draugiškas? Vieningas? Kodėl visi staiga užmiršo, kad net ir juodas simbolis turi baltos spalvos? (http://ligita.xz.lt/?p=65)

Ech, ir vėl nuklydau į lankas… O tenorėjau kukliai pasisakyt, kad šiandien Tarptautinė Moters diena.

Šaltiniai: nuotrauka – http://www.shoeuser.com