Tikras kavos gerbėjas ir žinovas sugeba įvertinti gerą kavą ir nori mėgautis išties puikiu gėrimu. Todėl į kavos elitą negali užklysti nė viena bloga pupelė ar kokių nors svetimkūnių. Nustatyta kavos maišymo filosofija, teisingas įvairių kavos rūšių derinimas ir atitinkamas skrudinimas užtikrina, kad vieną kartą sukurtą, dominuojantį kavos skonį galima išsaugoti ir visada pakartoti iš naujo. Į pagalbą pasitelkiami degustatoriai, turintys daugelio metų patirtį, ištobulintą skonį ir aromato pojūtį.

Paskutinę savo pradėtą knygą skaičiau lygiai kaip ir kai kurie žmonės geria kavą – lėtai ir pasimėgaujant. Kitą panašios apimties knygą turbūt būčiau perskaičiusi žymiai greičiau, o ši reikalavo kitokio tempo, be to, dar ir įvairūs kiti darbai užpuolė, tai taip ir skaičiau tikrai daugiau nei savaitę.

Knyga sudaryta iš kelių pagrindinių dalių. Iš pradžių pasakojama apie kavą bendrai, atskleidžiama trumpa jos istorija. Toliau pateikiami receptai su įvairiais kavos paruošimo būdais (pasirodo, oi, kiek dar pagardintų kavų neišragauta!) bei kavos desertais. O jau visai knygos pabaigoje pramogai aprašoma kaip burtis iš kavos tirščių.

Apibendrinant galima teigti, kad skaityti šią knygą buvo išties smagu, sužinojau tiek įvairių istorinių faktų, tiek pasisėmiau netikėtų idėjų skanėstams. Turbūt dažnas kavos mylėtojas be šios knygos neišsiverstų.

148 puslapiai, vertė Ronaldas Tuomas

Šaltiniai: ištrauka – Aiva Kalve – Kavos knyga, paveikslėlis – www.knygos.lt

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus